30
Mar

ali ulazi li u sadržaj vode u namirnicama?

ali ulazi li u sadržaj vode u namirnicama?

Mnogo je manje vjerovatno da ćete zatrudnjeti tijekom razdoblja nego za vrijeme mjeseca prije menstruacije kada vaše tijelo pošalje jaje, poznato i kao vrijeme kada ovulirate. Iako je mnogo manje vjerojatno, to je i dalje moguće. Uobičajeni uzorak stvari je da žensko tijelo oslobađa jaje, koje putuje kroz jajovodne cijevi, gdje bi je trebalo oploditi spermom ako će zatrudnje raspada ako nije oplođena. Ovulacija ili oslobađanje jajeta obično se događa 2 tjedna prije nego što započne menstruaciju. Ovo je vrijeme kada se trudnoća najvjerojatnije dogodi.

Ako imate kratke menstrualne cikluse ili nepravilna razdoblja, veća je vjerojatnost da ćete možda imati jaje u vrijeme kada imate razdoblje razdoblje . Žensko jaje može živjeti nekoliko dana, a ne sve žene ovuliraju dva tjedna prije menstruacije. Neki ovuliraju mnogo bliže vremenu u kojem se događa razdoblje. Osim toga, sperma može živjeti danima, čak i do tjedan dana, u lijepom, vlažnom okruženju unutar ženskog tijela. Dakle, kombinacija jajeta okolo, a sperma može dovesti do trudnoće, čak i ako je vrijeme neobično.

Neki ljudi pokušavaju upotrijebiti “metodu ritma” kako bi spriječili trudnoću. Drugim riječima, oni imaju seks samo tijekom “sigurnih” dana trudnoće, kada je najmanje vjerovatno da će žena imati jaje. Ako imate stvarno redovna razdoblja, pažljivo ih pratite i možete procijeniti vrijeme kada ovulirate promjenama u debljini grivačke sluzi ili tjelesne temperature, možda ćete imati malo bolju priliku da neko vrijeme izbjegnete trudnoću.

“metoda ritma” uči nas da nije vrijeme u potpunosti “sigurno” za izbjegavanje trudnoće. Čak i kada ste zaista oprezni u tome što imate samo seks u „sigurna“ vremena, ritam metoda nije vrlo učinkovita metoda za sprečavanje trudnoće. Vrijeme vašeg spola dovodi do trudnoće češće od korištenja pilula za kontrolu rađanja, kondoma ili hormona ubrizgavanja. Ako imate seks bez ikakvih drugih vrsta kontrole rađanja, stvarno nema sigurnog vremena za seks.

Ako ne želite zatrudnjeti, koristite stvarnu kontrolu rađanja. A ako ne želite dobiti spolno prenosivu bolest, morate koristiti kondom.

. . .

dr. Aaron E. Carroll je profesor pedijatrije na Medicinskom fakultetu Sveučilišta Indiana i direktor Centra za zdravstvenu politiku & amp; Istraživanje profesionalizma i Centar za istraživanje pedijatrijske i adolescentske komparativne učinkovitosti. Dr. Rachel C. Vreeman izvanredna je profesorica pedijatrije na Medicinskom fakultetu Sveučilišta Indiana i kodirac pedijatrijskih istraživanja za akademski model koji omogućuje pristup zdravstvenoj zaštiti (AMPATH) u Keniji.

Nabavite ekskluzivni audio izmučeni izlomci iz Oprahina nova knjiga, što sigurno znam. Slušajte Inspirativne riječi Oprah o potrebi tjelesne kondicije za sretan, zdrav, ispunjavajući život.

Ben Greenfield, momak za ugradnju 4. studenog 2014. 1-minute Readepisode #209 IGRAJ SEUSAUS Slušaj Oprah na fitnessu: Ekskluzivni izgled Koliko znam sigurno da trenutno imamo problema s reprodukcijom na Safariju. Ako želite slušati zvuk, koristite Google Chrome ili Firefox.

Oprah Winfrey – American Media Titan, glumica, producent i filantrop – upravo je napisala novu knjigu. Zove se ono što sigurno znam i to je zbirka inspirativnih eseja koje je Oprah sastavila za svoj popularni časopis, O.

U knjizi, Oprah dijeli svoja razmišljanja o raznim temama, uključujući ljubav, duhovnost , zahvalnost, zdravlje, pa čak i fizička kondicija.

a slušatelji emisije The Gettit Guy Show za pravu poslasticu. U današnjoj epizodi čut ćete ekskluzivni besplatni odlomak iz audioknjige onoga što sigurno znam. U ovom odabiru Oprah govori o važnosti vježbanja.

Ona kaže, kad njegujete i podržavate svoje tijelo, to uzvraća.

Ne bih se mogao više složiti!

Nadam se da ćete uživati u ovom odlomu i nakon što slušate, zgrabite vlastiti primjerak onoga što sigurno znam – dostupan je u tvrdom uvezu ili digitalnom zvuku u Amazonu, Barnes & amp; Noble, Books-a-Milion, Indiebound, Overstock, Powell’s, Target i Walmart.

Kliknite gumb Arrow u gornjem igraču da biste ga slušali epizodu ili ga preuzeli na iTunes.com/getfitguy,

Što mislite? Slažete li se s Oprah? Jeste li pronašli načine da se motivirate za vježbanje, čak i ako to nije cilj mršavljenja? Podijelite svoja razmišljanja u komentarima u nastavku i na facebook.com/getfitguy.

Sav sadržaj ovdje je samo u informativne svrhe. Ovaj sadržaj ne zamjenjuje profesionalnu prosudbu vašeg vlastitog pružatelja usluga. Posavjetujte se s licenciranim zdravstvenim stručnjakom za sva pojedinačna pitanja i pitanja.

O autoru

Ben Greenfield

Ben Greenfield stekao je diplomu i magistrirao na Sveučilištu u Idahu iz sportske znanosti i fiziologije vježbanja; Osobni trening i potvrde o snazi i kondicioniranju Nacionalne udruge za jačanje i kondicioniranje (NSCA); Sportska prehrana iz Međunarodnog društva za sportsku prehranu (ISSN), napredna certifikata za postavljanje bicikla od Serotte. Ima više od 11 godina iskustva u treningu profesionalnih wow bust što je to pročitajte ovaj članak, kolegijalnih i rekreacijskih sportaša iz svih sportova, a kao što je pomoglo stotinama klijenata da postignu mršavljenje i uspjeh u fitnessu.

Pretplatite se na postavljanje momaka podcasta Spotify Google Stitcher

Saznajte što djeluje da biste se riješili celulita.

Ben Greenfield Green Guy 13. lipnja 2011. 4-minutna Readepisode #52 Play Pause Slušajte kako se riješiti celulita trenutno imamo problema s reprodukcijom na Safariju. Ako želite slušati zvuk, koristite Google Chrome ili Firefox.

Metoda smanjenja brzog i prljavog celulita br. 2: Smanjite masnoću

Kao što je spomenuto u 1. dijelu ove serije, vaše vezivno tkivo je poput papirnate vrećice, a kad jednom dođete do mnogih namirnica u toj torbi, te dodatne namirnice mogu se sve proliti. U slučaju celulita, masti su dodatne namirnice. Pa kako možete smanjiti količinu masti koju formirate

Vježba. U “Najboljim vježbama za gubitak masti” objašnjavam kako sastaviti savršenu rutinu vježbanja u izgaranju masti, što daje jednoj dva kombinacija jačanja vezivnog tkiva i gubitka masti, što može značajno smanjiti izgled celulita.

prehrana. Za razliku od hrane bogate proteinima koju sam spomenuo ranije, visoka hrana za šećer, unos visokog kalorija ili namirnice s puno gadnih P (pakiranje, prerada ili konzervansi) mogu uzrokovati hormonalne neravnoteže i povećani potencijal za povećanje taloženja masti-kako i taloženje masti-i povećanje taloženja masti-i povećanja taloženja masti-i povećanja taloženja masti-i povećanja taloženja masti-i povećanim potencijalom za taloženje masnoće-oba od kojih može povećati stvaranje celulita.

liposukcija. Jedna popularna metoda za smanjenje masti je da je jednostavno usisava. Nažalost, studije su pokazale da u roku od godinu dana možete staviti svu tu masnoću, obično u trbuh. O tome možete saznati više u epizodi “djeluje liposukcija.” Pored toga, kada se koristi liposukcija, neugledni celulit se zamjenjuje jednako ružnim rupama.

injekcije. Injekcije farmakoloških spojeva koji su u osnovi proslavljeni deterdženti mogu uzrokovati uništavanje membrana masnih stanica u određenom području. Neke zemlje uopće ne odobravaju ovu metodu, jer to nije temeljito istraživanje i može biti nesigurno, a ja osobno ne bih preporučio da injekcije stanica uništavaju spojeve u vaše tijelo.

Donlje liniju pucanja celulita

sigurno postoje i druge složene metode redukcije celulita, ali većina su jednostavno kombinacije gore opisanih metoda. Na primjer, “Smoothshapes” je jedan popularni stroj koji kombinira masiranje valjka s laserskim svjetlom, a “Velosmooth” koristi infracrveno svjetlo, radiofrekvenciju i masažu. Iako su fantastični i skupi, ovi su strojevi samo dizajnirani za poboljšanje cirkulacije i nemaju čarobne mogućnosti da jednostavno nestane celulit. Većina vaših prednosti dolazi od jedenja zdrave prehrane bogate proteinima i vježbanja svaki dan.

Ako imate više pitanja o celulitu, postavite ih na http://www.facebook.com/getfitguy .

Slika bučice s Shutterstock

Pages

«Prvo‹ Prethod12 Svi sadržaji ovdje su samo u informativne svrhe. Ovaj sadržaj ne zamjenjuje profesionalnu prosudbu vašeg vlastitog pružatelja usluga. Posavjetujte se s licenciranim zdravstvenim stručnjakom za sva pojedinačna pitanja i pitanja.

O autoru

Ben Greenfield

Ben Greenfield stekao je diplomu i magistrirao na Sveučilištu u Idahu iz sportske znanosti i fiziologije vježbanja; Osobni trening i potvrde o snazi i kondicioniranju Nacionalne udruge za jačanje i kondicioniranje (NSCA); Sportska prehrana iz Međunarodnog društva za sportsku prehranu (ISSN), napredna certifikata za postavljanje bicikla od Serotte. Ima više od 11 godina iskustva u treningu profesionalnih, kolegijalnih i rekreacijskih sportaša iz svih sportova, a kao što je pomoglo stotinama klijenata da postignu mršavljenje i uspjeh u fitnessu.

Pretplatite se na postavljanje momaka podcasta Spotify Google Stitcher

Stavite sirovo meso u zamrzivač, a nekoliko mjeseci kasnije čini se kuhanim. Što se događa? Zamolite tim za znanost i prehranu diva da objasni znanost koja stoji iza spaljivanja zamrzivača.

Autor Monica Reanagel, MS, LD/N, CNS Nutrition Diva 23. siječnja 2018. 4-minute Readepisode #462 IGRAJ SELUAL SELER IT IT ITS je jesti za jesti Hrana izgorjela zamrzivača? Trenutno imamo problema s reprodukcijom na Safariju. Ako želite slušati zvuk, koristite Google Chrome ili Firefox.

Joe piše: “Upravo sam naišao na neke odreske u zamrzivaču i dijelovi njih izgledaju kao da su već kuhani. Definitivno su bili sirovi kad sam ih stavio unutra! Jesu li to ono što nazivaju “opeklinom zamrzivača”? Jesu li ovi odresci još uvijek sigurni za jelo? “

yup, zvuči kao da na rukama imate neke odreske zamrzavanja, Joe. I da, oni su i dalje savršeno sigurni za jelo – naravno, da su bili sigurni kad ih stavite u zamrzivač i da niste imali nijedan prekid struje zbog kojih se stvari odmrzavaju.

ali dijelovi koji izgledaju kuhani vjerojatno neće imati ukus vrlo dobro nakon što su ti odresci odmrznuti, a zatim kuhani za stvarno. Predlažem odmrzavanje odrezaka i rezanje izgorjelih dijelova prije nego što ih kuhate.

Ali odresci ne rastu na drveću. Dakle, budimo sigurni da se to ne ponovi.

Što je zamrzivač sagorijeva?

Na licu, zamrzivač izgaranje izgleda nekako tajanstveno. Kako se sirova hrana može kuhati sjedeći u zamrzivaču? Unatoč nastupima, međutim, Joeovi odresci nisu djelomično kuhani. Kako bih objasnio što se ovdje događa, obratio sam se Sabrini Stierwalt, domaćinu podcasta Ask Science. Možete li objasniti znanost koja stoji iza spaljivanja zamrzivača?

Pitajte Science: Zamrzivač je izgaranje je dehidracija ili uklanjanje vode iz naše smrznute hrane. Kad se molekule vode u hrani smrznuti u kristale leda, ti će kristali leda ostaviti površinu hrane u korist suhog zraka zamrzivača ako je hrana izložena zraku. Ledeni listovi putem postupka zvanog sublimacija – molekule idu izravno iz krute (led) u plin (vodena para). Dakle, ako ste propustili mjesto u pokrivanju saranskih omota ili niste dobili taj poklopac na sladoledu do kraja, te će namirnice biti osjetljivije na izgaranje zamrzivača.

Fluktuirajuće temperature u vašem zamrzivaču mogu Također dovode do opeklina zamrzivača u čak i najbolje zamotanoj hrani. Toplije temperature uzrokovat će da se kristali leda otope, a ako ta voda kaplje s površine hrane, odvija se dehidracija.

nutricioni diva: Dakle, očito, imati paket s puno zraka u sebi (ili pakiranje koje ne zadržava zrak) može povećati rizik od sagorijevanja zamrzivača. No, ulazi li u sadržaj vode u hrani? Na primjer, povrće je vrlo veliko u vodi, ali meso je relativno malo vode. Jesu li hrana koja ima visoku vodu više ili manje osjetljivu?

Pitajte znanost: ako hrana ima veći sadržaj vode, ima više vode za izgubiti prije nego što je zamrzivač izgaranje čini neredovanim. Dakle, smrznuta lazanje će biti ranjivija od smrznute juhe – pogotovo ako nije dobro omotana. Slično tome, budući da meso ima niži sadržaj vode od povrća, vjerojatnije je da će zamrzivač izgorjeti. S obzirom na dovoljno vremena, ledeni kristali na kraju će pronaći svoj izlaz. Dakle, različita hrana imat će različita trajanja zamrzivača.

minimiziranjem kontakta s zrakom možemo minimizirati sagorijevanje zamrzivača.

Kako spriječiti sagorijevanje zamrzivača

sada Da razumijemo što uzrokuje sagorijevanje zamrzivača, možemo poduzeti korake kako bismo ga spriječili.

Čvrsto omotajte hranu. Minimaliziranjem kontakta s zrakom, možemo minimizirati dehidraciju i oksidaciju što dovodi do sagorijevanja zamrzivača. Ako spremate hranu u spremnike (za razliku od omotavanja u nešto), odgovaraju veličini spremnika sa sadržajem tako da nemate puno zraka u kontejneru. Ne zaboravite ostaviti malo dodatnog prostora da se sadržaj lagano proširi kad se smrzavaju.

Zamrzavanje nije zauvijek. Što je dulja hrana u zamrzivaču, to je veći rizik od sagorijevanja zamrzivača, tako da predugo ne ostavljate hranu u zamrzivaču. Napišite datum na paketu kada ga stavite u zamrzivač i pratite svoj zalihe. Pokušajte jesti hranu u roku od tri ili četiri mjeseca od zamrzavanja.

Pazite da zamrzivač ostane hladan. Ako temperature fluktuiraju iznad 0 stupnjeva F (-18 Degres c), to može ubrzati kretanje vode iz hrane i u zrak u zamrzivaču. Držite termometar u zamrzivaču kako biste mogli provjeriti unutarnju temperaturu zamrzivača. Ako je previsok, postavku možete prilagoditi na zamrzivaču ili hladnjaku. Pokušajte što brže otvoriti i zatvoriti zamrzivač kako biste umanjili fluktuacije.

Još jednom zahvaljujem Sabrini Stierwalt iz Ask Science Podcast -a za zaustavljanje. Ako imate pitanje za Sabrinu o znanosti ili pitanje za mene o prehrani, postavite ih u nastavku.

Možete me doći i putem Facebook stranice Nutrition Diva, ali kao što vjerojatno znate, Facebook je nedavno napravio neke velike promjene u onome što se pojavljuje u vašem Newsfeedu. Ako želite nastaviti vidjeti savjete za prehranu, istraživanje, veze, videozapise, recepte i Q & amp; a koje objavljujem na Facebooku, možete urediti svoje preferencije za Newsfeed da biste to Facebook rekli da to uključi u svoj feed. (Evo kratkog videa s detaljima).

Slika zamrzivača sagorijenog graška © Shutterstock

O autorici

Monica Reanagel, MS, LD/N, CNS

Monica Reanagel je nutricionistička nutricionist s certifikatom za certificiranje od strane ploča s certifikatom , autor, i tvorac jednog od najzahtjevnijih podcasta zdravlja i fitnessa iTunesa. Njezin se savjet redovito prikazuje u emisiji Today, dr. Oz, NPR, i u vodećim novinskim novinama, časopisima i web stranicama. Imate li pitanje o prehrani? Nazovite liniju slušatelja prehrane na 443-961-6206. Vaše bi pitanje moglo biti predstavljeno u emisiji.

Kako se možete motivirati da se uklopite u novu godinu? Guy FIT ima nekoliko sjajnih savjeta od košarkaša Kyle Korvera godišnjeg fitness režima.

Ben Greenfield GET-FIT GUY 19. prosinca 2014. 2-minutno čitanje

Prošli tjedan objavio sam epizodu o najtežem treningu u svijetu.

Contents