26
Mar

Червените вина обикновено са по -високи при танините, отколкото белите вина.

Червените вина обикновено са по -високи при танините, отколкото белите вина.

Той има опит над 11 години в треньорски професионалисти, колегиални и развлекателни спортисти от всички спортове и както помогна на стотици клиенти да постигнат загуба на тегло и фитнес успех. Абонирайте се за подкаст на Get-Fit Guy Spotify Google Stitcher

Диетата на пропуските е предложена като лечение на състояния, включително аутизъм, шизофрения, депресия и ADHD. Но има ли доказателства в подкрепа на използването на този екстремен протокол?

от Monica Reinagel, MS, LD/N, CNS Diva Diva 30 юли 2019 г. 6-минутен readepisode #535 Играйте пауза Слушайте диетата на пропуските да лекува мозъка ви? В момента изпитваме проблеми с възпроизвеждането на Safari. Ако искате да слушате аудиото, моля, използвайте Google Chrome или Firefox.

Синдромът на червата и психологията (пропуските) е предложен от д-р Наташа Кембъл-Макбрид, лекар със специалност по неврология. Макбрайд вярва, че много неврологични и психологически състояния, включително аутизъм, ADHD, дислексия, депресия, шизофрения, обсесивно-компулсивно разстройство и много други, всъщност се дължат на проблеми в червата.

Широко казано, теорията на Макбрайд е Тази чревна пропускливост позволява на токсините да избягат през лигавицата на чревния тракт и в кръвообращението, където те пътуват до мозъка и функцията на увреждане. McBride е разработил диетичен протокол, който има за цел да излекува червата, като по този начин изчиства токсините от мозъка и възстановява нормалната функция. Макбрайд твърди, че е излекувал собственото си дете от аутизъм, използвайки този протокол.

Каква е диетата с пропуски?

Протоколът за диета на пропуските започва с фаза на елиминиране, която продължава една година. Той е изключително ограничителен и започва с костен бульон, ферментирал зеленчуков сок и билков чай. Много постепенно въвеждате малки количества други храни, включително жълтъци, месо, варени зеленчуци, малки количества плодове и ядкови брашно. Но вашата диета се състои предимно от костен бульон, месо и зеленчуци.

След като завършите фазата на елиминиране, въвеждате фазата на поддържане. Вашата диета се състои от одобрените от протоколите храни, въведени във фаза първа, и вие продължавате да избягвате рафинирани въглехидрати, консерванти и изкуствени оцветители. Тази фаза продължава още една до две години.

Накрая, по време на фазата на повторно въвеждане, ви е позволено да въвеждате някои нишестени въглехидрати като картофи и пълнозърнести храни, но вие продължавате да избягвате всички преработени храни и рафинирани въглехидрати

Очевидно ще трябва да бъдете интензивно мотивирани да следвате режим този ограничителен за това дълго.

Очевидно ще трябва да бъдете интензивно мотивирани да следвате режим този ограничителен За това дълго. Ето защо диетата с пропуски обикновено се харесва само на хора (или родителите на хората), страдащи от тежки симптоми. Ще бъдете доста отчаяни да влезете за нещо подобно. Но ако работи, може да си заслужава?

Какви са доказателствата?

За съжаление, няма проучвания, които да подкрепят ефективността на този режим, само анекдотични доклади, започвайки от McBride’s’s’s твърдят, че са излекували аутизма на собственото си дете. Но анекдотичните доклади са известни ненадеждни. От една страна, винаги има много неконтролирани променливи, които затрудняват да се каже дали наблюдаваният ефект наистина се дължи на предложената причина.

Но не започват много положителни анекдотични доклади Добавете към правдоподобни доказателства? Не е задължително. Както казват да казват научните глупаци, множеството от анекдот не са данни.

За едно нещо, хората, които имат положителен резултат, са много по -склонни да споделят този резултат, отколкото хората, които не получават никаква полза. Това се нарича „отчитане на пристрастия“ и има тенденция да изглежда положителни резултати изглежда много по -вероятно, отколкото всъщност са.

Теория на червата или течността?

дори ако протоколът носи някаква част облекчение, обяснението на изтичащите черва не съдържа много вода. Преди няколко седмици диетологът и храносмилателният специалист Тамара Фрайман беше в подкаста, за да говори за чревната пропускливост и така наречения синдром на изтичащи черва.

както обясни Тамара, дори ако има известна степен на чревна пропускливост, Това не означава, че токсините или неразградените хранителни частици се отделят в кръвта, още по -малко транспортирани до мозъка. Това просто не е как работи червата (или кръвта).

Плюсове и минуси на диетата на пропуските

Хората, които всъщност успяват да се придържат към този протокол, всъщност могат да възприемат някои ползи. Но това може да има общо с съвсем различни механизми от тези, предложени от McBride.

Много ограничена диета може да помогне за успокояване на раздразнено черво и внимателно изпълнена диета за елиминиране може да помогне за идентифициране на храни, към които имате отрицателна реакция. Тези протоколи обаче могат да бъдат приложени в продължение на седмици и месеци, а не години.

Дори когато няма конкретни хранителни непоносимост, просто намаляване или отстраняване на кофеин, алкохол, високо преработени храни, рафинирани въглехидрати и/или добавени захари може да помогне на някой да се почувства много по -добре.

Given the extreme restrictiveness and long duration of the GAPS diet, there’s also a very real possibility of serious nutrient shortfalls.

To the extent that the GAPS diet produces positive results, these benefits could likely be achieved with a far По -малко наказващ режим. Като се има предвид изключителната рестриктивност и дългата продължителност на диетата с пропуски, има и много реална възможност за сериозни недостиг на хранителни вещества.

е диетата с пропуски, добра за деца с аутизъм

Използването на този протокол с дете с аутизъм представлява допълнителни предизвикателства. Както посочва застъпникът на аутизма Jamianne Verkade, децата с аутизъм често имат ограничени диети, които вече се дължат на проблеми с сензорната обработка, които ги правят изключително чувствителни и нетолерантни към много текстури, миризми и вкусове. Децата с аутизъм също често се борят с всяка промяна в своята рутина.

„Въвеждането на нова храна обикновено е невероятно трудно за едно дете с аутизъм“, казва Веркаде, „камо ли напълно да дерайлира позната рутина и да я замени с нещо чисто ново. Това прави детето още по-податливо на недохранване, тъй като е вероятно да отхвърли новите храни (поне в началото) и не са идеални кандидати за поддържане на такава рестриктивна диета в дългосрочен план. ”

Преди да поставим тези деца и техните семейства чрез такова изпитание, струва си поне да опитаме по -малко екстремен подход.

Преди да поставим тези деца и техните семейства чрез такова изпитание, Струва си поне да опитате сайт тук по -малко екстремен подход. Едно проучване, например, установи, че елиминирането на храни и съдържащи казеин храни (като пшеница и млечни продукти), доведе до подобряване на функцията за някои деца с диагноза разстройство на аутистичния спектър. Въпреки че диетата без глутен, без казеин не е лесно повдигане, това е дявол от много по-малко рестриктивен от диетата с пропуски.

Въпреки че диетичните интервенции понякога намаляват външните прояви на аутизма, това не означава непременно че човекът е по -малко аутист. Verkade посочва, че хората с аутизъм често имат лошо храносмилателно здраве. (Независимо дали това е причина или ефект все още не е известно.)

„Много от най -разпознаваемите аутистични черти са много по -очевидни, когато човек с аутизъм е под стрес или неразположение“, казва Веркаде.

„Когато невротипичните хора станат стресирани или болни, техните механизми за справяне са много по -широко признати и приети от широката общественост. Те могат да бъдат кокетни или снабдени, неща, които ние разпознаваме като „нормален“ отговор на стрес и хронична болест.

„Когато аутист е стресиран или хронично болен, може да намери утеха в повтарянето на определени фрази над и отстъпи, като се сблъсква с ръчно размазване или бъдете много по -лесно затрупани от обкръжението си поради сензорно претоварване. Когато един аутист се чувства добре, може да не е толкова очевидно, че е аутист, защото не е нужно да прибягват до тези „регулатори“.

„Бих си представял, че това може да е вярно за хората с Други условия, които пропускат диетата, твърдят за лечение. Когато тялото ви е здравословно, имате много по -психически, емоционални и физически ресурси, за да управлявате психичното си здраве. ”

Долната линия на диетата на пропуските

очевидно има интимен Двупосочна връзка между нашите черва и мозъка ни. Нездравословното черво може да увеличи стреса и тревожността, например. Психологическото лечение на стрес или депресия често може да доведе до подобряване на функционалните GI заболявания. И независимо дали страдате от психологическо или неврологично състояние, подобряването на функцията на червата и симптомите вероятно ще подобри качеството ви на живот и общата способност за функциониране.

Очевидно има интимна двупосочна връзка между нашите черва и мозъка ни.

Има и продължаващи изследвания на ролята, която нашата микробиота на червата играе в нашето емоционално и психологическо благополучие . Здравословното черво и микробиома изглежда подкрепят психичното и емоционалното здраве, както и физическото здраве. И здравословната диета играе ключова роля в подкрепа на този микробиом.

Преди да се впуснете в радикален и недоказан протокол, започнете с предприемането на очевидните стъпки. Намалете консумацията на добавени захари, алкохол, високо преработени храни и празни калории. Изградете диетата си предимно върху хранителни храни като плодове, зеленчуци, бобови растения, риба, ядки, яйца и пълнозърнести храни. Яжте толкова растителни фибри от толкова широки източници, колкото можете удобно да понасяте, за да насърчавате здравословен микробиом. Насладете се на ферментирали и култивирани храни като източник на полезни бактерии.

Ако все още се чувствате неразположени, помислете за работа с квалифициран специалист по хранене на контролирана диета за елиминация, за да идентифицирате потенциалните хранителни непоносимост.

Но не е нужно да живеете една година на костен бульон и кисело зеле, за да насърчите здравословното черво и микробиома. И твърди, че този екстремен и потенциално вреден протокол може да лекува или излекува психологически или неврологични състояния като аутизъм, шизофрения, биполярно разстройство или ADHD, не се подкрепят нито от доказателства, нито логика.

за автора

Monica Reinagel, MS, LD/N, CNS

Monica Reinagel е сертифициран от борда лицензиран хранител, автор и създател на един от най-високо класираните подкасти за здраве и фитнес на iTunes. Нейният съвет редовно се представя в The Today Show, д -р Oz, NPR, и във водещите национални вестници, списания и уебсайтове. Имате ли въпрос за хранене? Обадете се на линията за слушатели на хранителната дива на 443-961-6206. Въпросът ви може да бъде включен в шоуто.

Виното ли ви дава главоболие? Не обвинявайте сулфитите. Разберете какви проблеми правят (и не) причиняват (и не) и дали трябва да ги избягвате.

от Monica Reinagel, MS, LD/N, CNS DIVITION DIVA 29 декември, 2020 г. 5-минутен readepisode #601 Играйте пауза Слушайте 4 мита за сулфити и вино, разрушени, в момента изпитваме проблеми с възпроизвеждането на Safari. Ако искате да слушате аудиото, моля, използвайте Google Chrome или Firefox. Бързите и мръсни сулфити, които могат да бъдат синтезирани или естествено, действат като антиоксиданти и консерванти. Всички вина, включително органични вина и тези, направени в Европа, съдържат сулфити. Червеното вино обикновено е с по -ниско съдържание на сулфити от бялото вино.

Ако пиенето на червено вино ви боли главоболие, вероятно някой ви каза, че сулфитите са вероятният виновник. Може би сте били посъветвани да се придържате към бяло вино, органични вина или вина, направени в Европа на основание, че те ще бъдат по -ниски в сулфитите.

Нека изчистим някои от най -често срещаните митове и недоразумения за Сулфити, вино и главоболие.

Какви са сулфитите?

Първо, малко фон: серен диоксид (или SO2) е химическо съединение, съставено от сяра и кислород. Той се среща естествено в храните, но може да се произвежда и в лаборатория.

Сулфитът също се използва в винопроизводството от хиляди години, откакто древните римляни откриха, че ще предпази виното им да се превърне в оцет.

сулфитът се използва за запазване на храни и напитки, които прави, като действа като антиоксидант и антимикробен. Те обикновено се използват за запазване на цвета и текстурата на сушените плодове. Сулфитът също се използва в винопроизводството от хиляди години, откакто древните римляни откриха, че това ще предпази виното им да се превърне в оцет. И до днес винопроизводителите използват серен диоксид, за да запазят аромата и свежестта на вината.

Какво причинява лоши реакции на сулфит?

сулфитите не създават проблеми за по -голямата част от хората , но около един на всеки сто души е чувствителен или алергичен към тях. Ако имате астма, шансовете ви за чувствителност към сулфит са доста по -високи, около един на десет.

Най -често срещаната реакция на сулфитите изобщо не е реакция, но за тези, които са чувствителни към тях, консумиращи се Сулфитите могат да причинят затруднения с дишането.

Най -честата реакция на сулфитите е нещо като астматична атака. Е, всъщност най -честата реакция на сулфитите изобщо не е реакция. Но за тези, които са чувствителни към тях, консумацията на сулфити може да причини затруднения в дишането и по-рядко, кошери или други симптоми, подобни на алергия. Тези реакции могат да варират от толкова леки, че може дори да не ги забележите до доста тежки.

Сулфитите във вино

Хората, които са чувствителни към сулфити, се съветват да се избягват от вино. Но има много недоразумения и митове за сулфитите във виното. Нека да видим дали можем да изчистим част от това.

Мит №1: Органичните или био-динамичните вина са без сулфит

Почти всички винтри добавят сулфити към виното, за да контролират растежа на бактериите. В САЩ вината, които са сертифицирани органични, не трябва да съдържат добавени сулфити. Сулфитите обаче се произвеждат естествено по време на процеса на ферментация като страничен продукт на метаболизма на дрождите. Всъщност всички вина съдържат сулфити.

По закон вината, които съдържат повече от 10 ppm (части на милион) сулфит, трябва да бъдат обозначени с думите „съдържа сулфити“. Има и горни граници до това колко сулфит може да съдържа вино, но регулациите варират в зависимост от региона. В Европейския съюз виното може да съдържа до 210 ppm сулфити. В САЩ горната граница е 350 ppm.

Всички вина съдържат сулфити.

Въпреки че не се добавят сулфити, органичното вино може да съдържа между 10-40 ppm сулфити. Можете също така да видите вина, обозначени като направени от органично грозде, което не е същото като органичното вино. Виното, приготвено от органично грозде, може да съдържа до 100 ppm сулфити.

Ако получите виното, приготвено без сулфити, не предлагам да го държите в избата много дълго. Wine made without sulfites—especially white wine—is much more prone to oxidation and spoilage.

Myth #2: Red wine is higher in sulfites than white wine

Ironically, the exact opposite вероятно ще е вярно. Червените вина обикновено са по -високи при танините, отколкото белите вина. Танините са полифеноли, намиращи се в кожите, семената и стъблата на гроздето. Те също така действат като антиоксиданти и консерванти, така че е необходим по -малко сулфит.

Червените вина са склонни да бъдат по -високи в танините, отколкото белите вина.

Всъщност, докато европейските регулации позволяват до 210 ppm Сулфити в бялото вино, границата за червеното вино е само 160 ppm.

Други фактори, които влияят на това колко сулфит е необходим остатъчната захар и киселинността на виното. Сушилните вина с повече киселина ще са склонни да бъдат по -ниски в сулфитите.

Contents